Oberoende certifikat ska förhindra bedrägerier

Safe Pay är det första oberoende betalningscertifikatet som granskar inte bara betalningsprocesser, utan även betalleverantörernas policyer. Intyget garanterar att konsumenternas personuppgifter hanteras på ett säkert sätt samt förebygger bedrägerier kopplade till betalningar.

Många konsumenter i Finland föredrar att betala med direktöverföring via bank när de handlar online, troligtvis på grund av att det upplevs som det mest säkra sättet. Men med certifikatet Safe Pay kan konsumenterna känna en större tillit även till andra betalmetoder, som kreditkort och faktura. Något som inte bara gynnar konsumenter, utan även de företag som använder Walley Checkout i sin e-handel.

"Genom att handla från en webbutik som använder en certifierad betaltjänst som Walley Checkout stödjer konsumenten också utvecklingen av de säkraste betalningslösningarna på marknaden", säger Philip Winberg, produktchef för Walley Checkout.

Safe Pay-certifikatet utfärdas av IT-företaget Qvik, en oberoende expertorganisation inom betalningar i Norden. Qvik valde Walley som pilotpartner, då de såg Walley som ett bolag som tar säkerhet och skydd av personuppgifter på högsta allvar.

" Vi har utvecklat Safe Pay för att öka konsumenternas medvetenhet om säkra leverantörer av faktureringstjänster".

Mikko Vahter, Payment Specialist – Qvik


Fokus på säkerhet i betalningsprocessen

"Vi har haft ett gott samarbete med Walley under projektet, som har präglats av en öppen och transparent dialog,” säger Mikko Vahter, Payment Specialist på Qvik.

Safe Pay-certifieringen fokuserar på säkerhet i betalningsprocessen, backend-system och databehandling och har en stor inverkan på användarupplevelsen i samband med betalningar. Certifikatet säkerställer vilken information som krävs för att göra ett köp, om stark identifiering har använts, hur konsumenten kan hantera sina egna uppgifter i tjänsten, tjänsteleverantörens nivå av intern säkerhet och kompetens samt behandling av personuppgifter.

"Säkerhet och tillförlitlighet är oerhört viktigt vid onlinebetalningar. Det har alltid varit vår högsta prioritet när vi utvecklar våra produkter och tjänster. Vi är stolta över att vara den första leverantören som certifierats av Qvik" säger Walleys Philip Winberg.

 

Läs mer om Safe Pay-certifikatet här

Vad letar du efter?

Om Walley Karriär Nyheter Hållbarhet Klagomål Villkor Dataskydd Cookieinställningar

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg