Kundservice

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna. Våra kontaktuppgifter hittar du längre ner.

Betalning & fakturor

Var ser jag min aktiva skuld?

Du kan se din aktiva skuld på My Walley eller i Walley-appen.

Varför har jag fått en påminnelse?

Om du har fått en påminnelse är din faktura troligtvis obetald. Det kan även vara så att betalningen kommit oss tillhanda efter att påminnelsefakturan skickades ut, i så fall behöver du endast betala in påminnelseavgiften. Detaljer om dina fakturor hittar du på My Walley.

Kan jag delbetala min faktura?

De flesta fakturor går att delbetala genom att betala ett lägre belopp, dock minst det lägsta beloppet som finns angivet på fakturan. På My Walley kan du se vilka betalalternativ som finns för din faktura.

Hur betalar jag min faktura?

Du kan betala din faktura till Plusgiro 417 74 04-3 eller Bankgiro 811-4092.

Jag hittar inte min faktura

Våra fakturor skickas oftast via mejl. Om du inte hittar din faktura i inkorgen, kolla i skräpposten. Du kan alltid se dina obetalda fakturor på My Walley eller i Walley-appen. Det kan även vara så att fakturan inte skapats ännu. Om du har handlat på konto får du din faktura i mitten på nästkommande månad.

Kan jag få e-faktura?

För närvarande erbjuder vi endast e-faktura för köp via ett fåtal aktörer, däribland Apoteket AB. Resten av våra fakturor skickas via mejl eller post. Du kan även se dina fakturor via My Walley eller i Walley-appen.

Ångerrätt

Du har rätt att ångra att du ingått kreditavtal med oss inom 14 dagar från det att avtalet om kreditkonto tecknades. Om du valt att inte betala hela fakturabeloppet på förfallodagen och därigenom anses ha automatiskt tecknat avtal om kreditkonto innebär detta att du kan ångra kreditkontoavtalet inom 14 dagar från den dag då fakturan förföll till betalning. Om du ångrar kreditavtalet skall du snarast, dock senast inom 30 dagar efter att du meddelat oss detta, återbetala hela kapitalbeloppet till oss samt den avtalade krediträntan som belöper från fakturadatum och 30 dagar framåt. Om du inte återbetalar kapitalbeloppet senast nämnda datum, kommer du att debiteras en dröjsmålsränta om 2,5 % per månad för tiden därefter till dess full återbetalning sker. Om du ångrar fler än ett kreditkontoavtal inom tre månader spärras du automatiskt för nya krediter i sex månader. Detta är ett led i Walleys arbete mot penningtvätt.

Meddelande om att du ångrar avtalet om kreditkonto kan ske via hello@walley.se eller på telefon 010 161 01 00. Du kan också använda nedan blankett för att utnyttja din ångerrätt. Du rekommenderas att alltid spara underlag som visar att du har ångrat dig.

Ångerrättsblankett

Retur & återbetalning

Jag har gjort en retur

Har du gjort en retur kan du enkelt förlänga betaltiden för din faktura på My Walley eller i Walley-appen. Om du inte returnerade alla varor kan du betala för de varor du valt att behålla samt eventuella returavgifter till samma betaluppgifter. Kontakta kundservice om returen gäller en delbetalning eller om din retur tar lång tid så hjälper vi dig.

Jag ska få tillbaka pengar

Om du har betalat för mycket återbetalar vi dina pengar till det bankkonto du anslutit för återbetalning. Du kan alltid ändra eller ange ett nytt bankkonto för återbetalning på My Walley. Om det gäller en delbetalning eller ett konto behöver du kontakta oss för återbetalning, annars dras beloppet av på din nästkommande faktura.

Nekat köp & kreditupplysning

Varför kan jag inte handla på faktura hos er?

När du handlar på faktura så gör vi en kreditupplysning. Om du inte fått godkänt kan det bero på något av följande:

  • Du har obetalda fakturor hos oss.
  • Du uppfyller inte något/några av våra grundkrav.
  • Du har ett pågående inkassoärende.
  • Du har anmält att du förlorat din ID-handling.
  • Du har en pågående skuldsanering.
  • Du har en betalningsanmärkning.
Varför tas en kreditupplysning när jag handlar på faktura?

Är du ny kund hos oss på Walley tar vi alltid en kreditupplysning. Men ett företag kan även begära en kreditupplysning när de har ett legitimt behov. Planerar man att ge en person en kredit har man ett legitimt behov, även om det inte gäller en särskilt stor summa. Ett köp på faktura räknas som en kredit. När du handlar på faktura kan därför företaget hämta en kreditupplysning med information om inkomster, fastigheter och eventuella betalningsanmärkningar. Anledningen till att företag hämtar in kreditupplysningar är att de ska ha ett underlag för att kunna bedöma om det är säkert att ge någon en kredit.

Bedrägeri

Jag har blivit utsatt för ett bedrägeriförsök

Om någon har ansökt om en kredit i ditt namn ska du omedelbart kontakta oss och e-handeln där varan är köpt för att försöka stoppa att varan skickas ut.

Vi rekommenderar att du även gör följande:

  • Kontakta Creditsafe för en översikt över samtliga kreditförfrågningar. Du kan spärra ditt personnummer här

  • Gör en polisanmälan - Alla brott ska rapporteras (vi behöver inte kopia på polisanmälan om varan eller tjänsten inte har levererats)

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss på fraud@walley.se

Har du blivit utsatt för ett bedrägeri?

Klicka HÄR för att läsa mer om hur du går tillväga om du blivit utsatt för ett bedrägeri.

Fullmakt

Kan jag ringa åt någon annan?

Om man ska ringa åt någon annan som inte finns i närheten under samtalet behöver vi få in en kopia på en fullmakt, detta kan du enkelt skicka in till kundservice via mejl eller post.

Ladda ner en Fullmakt

Kund på Apoteket

Hur ansluter jag till autogiro?

För att ansluta autogiro för Apoteket, fyller du i dina uppgifter i detta formulär.

Om du inte har BankID kan du även skriva ut Apotekets autogiroblankett och skicka ifylld till oss. Blanketten tas endast emot per post (adress finns på blanketten).

Är mitt autogiro klart?

När autogirot är aktiverat kommer du att se en autogiroetikett längst ner på nästa faktura som ställs ut på MyWalley. Om du tecknar autogiromedgivande när avisering redan skett, aktiveras autogirot när nästa faktura skickas ut.

Kan jag ändra mitt autogiro från önskad delbetalning till fullbetalning?

För att ändra detta kan du kontakta kundservice så hjälper vi dig gärna.

Varför får jag inte hämta ut mediciner mot faktura?

Om du har skyddade personuppgifter kommer inte köpet att gå igenom mot faktura, du behöver välja andra betalningsalternativ.

Har du en betalningsanmärkning eller en skuld hos kronofogden kan du inte handla på faktura. Detsamma gäller om du har skuldsanering.

Har jag kommit upp i högkostnadsskyddet?

Då produkterna är sekretessbelagda kan vi inte se vilka produkter du har beställt. För att få information om du har kommit upp i högkostnadsskyddet så behöver du kontakta Apoteket på apoteket.se.

Varför står det inte på fakturan vad jag har fått för läkemedel?

Det beror på patientsekretessen. För att få information om vad för läkemedel fakturan avser, kontakta Apotekets kundservice på telefon: 0771 450 450 med ditt ordernummer.

Företagskund

Kan vi få e-faktura fast vi inte är anslutna till Peppol?

Nej, vi har inte möjlighet att skicka elektroniska fakturor om bolagets organisationsnummer inte finns med i Peppols register.

Vill du som företagskund komma i kontakt med oss kan du mejla b2b@walley.se eller ringa oss på 010 - 161 00 38.

Varför har vi fått en påminnelse trots att vi har betalat originalfakturan?

Om ni får en påminnelsefaktura beror det oftast på att vi har mottagit betalningen efter den första fakturans förfallodatum. Det kan också bero på att felaktiga betalningsuppgifter har matats in, såsom OCR-meddelande eller bankgironummer. Då ligger betalningen oplacerad hos oss. För att spåra och placera den mot rätt faktura behöver vi en kvittens att utgå ifrån.

Vill du som företagskund komma i kontakt med oss kan du mejla b2b@walley.se eller ringa oss på 010 - 161 00 38.

Kan ni ändra vår mailadress för fakturautskick?

Ja, vi har möjlighet att registrera en mailadress dit vi i första hand skickar fakturor.

Vill du som företagskund komma i kontakt med oss kan du mejla b2b@walley.se eller ringa oss på 010 - 161 00 38.

Vi har mottagit en kreditfaktura, varför har vi inte fått en återbetalning?

Om man har betalat sin faktura och denna krediteras i efterhand finns ett tillgodohavande mot fakturan. Eftersom företag har olika önskan med tillgodobelopp gör vi inga automatiska återbetalningar. Vi kan antingen göra en utbetalning av ett tillgodobelopp, eller flytta tillgodobeloppet mot en annan obetald faktura. Man behöver kontakta oss gällande hur man önskar nyttja sin kreditfaktura.

Vill du som företagskund komma i kontakt med oss kan du mejla b2b@walley.se eller ringa oss på 010 - 161 00 38.

Vi har betalat två fakturor samtidigt, varför har vi nu fått en påminnelse på ena fakturan?

Våra fakturor har olika OCR-nummer, och dessa ska anges vid en inbetalning då de placerar betalningen mot rätt faktura. Då man endast kan ange ett OCR-meddelande för en betalning går det alltså inte att betala två fakturor samtidigt. Betalningen placeras i sin helhet mot en av två fakturor, och den faktura vars betalning uteblir aviserar vi därför en påminnelse för.

Vill du som företagskund komma i kontakt med oss kan du mejla b2b@walley.se eller ringa oss på 010 - 161 00 38.

Vill du prata med oss?

Stängt just nu

Måndag - Fredag

09:00 - 18:00

Lördag

10:00 - 16:00

Söndag

10:00 - 15:00

Ring oss på

010 - 161 01 00

eller mejla till

hello@walley.se

Vad letar du efter?

Om Walley Karriär Nyheter Hållbarhet Dataskydd Klagomål

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg