K-Rauta väljer Walley och förbättrar köpupplevelsen

Rikstäckande byggvaruhuskedjan K-Rauta har bytt betallösning till Walley Checkout. Med bytet får K-Rauta en långsiktig partner att växa tillsammans med i samtliga kanaler.

Produkter för hem, trädgård, byggarbetsplatser och entreprenad

K-Rauta AB är ett helägt dotterbolag till Finlands största handelskoncern, Kesko Oyj. Sedan det första byggvaruhuset öppnade i Sverige 1996 har de vuxit till 16 varuhus runt om i Sverige med produkter för hem, trädgård, byggarbetsplatser och entreprenad, samt en ehandel som riktar sig till både hemmafixare och proffs.

Övergången till Walley gör det möjligt för byggvaruhuskedjan att förändra, optimera och kontrollera köpupplevelsen på ett helt annat sätt än tidigare. Allt från att minska antal steg i kassan och göra det smidigare för lojalitetskunder till att möta företagskunders behov vid köp och betalning.

" Med Walley får vi en partner att växa med i samtliga kanaler och ökad kontroll och flexibilitet".

Daniel Ahlqvist, Chief Operating Officer på K-Rauta


Walley har etablerat sig som en av de främsta betalleverantörerna för just byggvaruhandeln. Sedan tidigare finns bland annat Byggmax, Skånska Byggvaror, Jem & Fix och norska Right Price Tiles bland Walleys kunder. Tillskottet K-Rauta innebär att Walley ytterligare stärker sin position inom segmentet. Målet är att växa tillsammans, initialt mot B2C men framåt även i kanaler som B2B och fysisk butik.

- Walley är starka inom bygg- och DIY-branschen sedan tidigare och vi tar med oss värdefull erfarenhet och kunskap in i partnerskapet med K-Rauta. Genom bytet till oss får K-Rauta inte bara en leverantör, utan en partner som bidrar till att skapa ytterligare konkurrensfördelar och starkare kundrelationer. Vi ser fram emot ett starkt samarbete med K-Rauta, säger Josef Boseaus, Head of Sales Walley.

 

För ytterligare information, kontakta:

Josef Boseaus, Head of Sales - Walley
Telefon: 0737120483, E-post: josef.bosaeus@walley.se

Daniel Ahlqvist Chief Operating Officer - K-Rauta
Telefon: +46 70 431 69 95, E-post: daniel.ahlqvist@kesko.se

 

Vad letar du efter?

Om Walley Karriär Nyheter Hållbarhet Dataskydd Klagomål

Adress

Lilla Bommens Torg 11

411 04 Göteborg

Box 11914, 404 39 Göteborg